Heeft u een een goede kluis in uw huis?

Heeft u een kluis in uw huis? Als dat niet het geval is, denk je misschien twee keer na om er een te hebben. Het gaat niet alleen over de verschillende soorten kluizen, maar het verklaart ook hoe belangrijk het is om er een te hebben. De meeste mensen hebben een kluis om waardevolle bezittingen zoals geld, sieraden en elektronica te beschermen. Ze zijn ook geweldig om vuurwapens te verbergen voor kinderen en buitenstaanders.

Iedereen kan echt profiteren van een brandkluis, aangezien ze uitstekend geschikt zijn voor het beschermen van belangrijke documenten in geval van brand of natuurrampen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, elk met een ander niveau van brandbeveiliging. Er zijn ook geweer- en commerciële kluizen.

Als u eenmaal hebt besloten welk type kluis u wilt, moet u beslissen waar u deze wilt plaatsen. U kunt een zelfstandige kluis hebben, die op een vlakke ondergrond kan worden geplaatst, of u kunt kiezen voor een vloer- of wandkluis. Vloerkluizen zijn verborgen in een betonnen vloer, muurkluizen zijn verborgen in de muur. Als u deze informatie nuttig vindt, deel deze dan met uw familie en vrienden.

Een hoogwaardige, duurzame kluis is een van de beste manieren om uw waardevolle spullen te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen zoals overstromingen, brand en zelfs inbraak of diefstal. Enkele populaire bezittingen om in een thuiskluis te bewaren, zijn onder meer:

Contant geld. Het bij de hand houden van een noodreserve aan contanten kan in rampzalige situaties een redder in nood zijn.

Persoonlijk ID. Documenten zoals paspoorten, socialezekerheidskaarten, geboorteaktes of een huwelijksakte moeten op een veilige plaats worden bewaard die bestand is tegen vuur of overstromingen.

Familiestukken, zoals sieraden, portemonnees, zilver of goud.

Belangrijke documenten, zoals een eigendomsakte, woning- en ziektekostenverzekering, bankrekeninggegevens, autotitel, testament, medische dossiers, eventuele noodzakelijke voorschriften.

Computerback-ups, om uw herinneringen en digitale gegevens te bewaren.

Sleutels. Een setje extra huis- of autosleutels, of sleutels van een kluisje bij je bank.

Wanneer u een model kiest, moet u letten op de temperatuurklasse, de inwendige capaciteit en de vergrendelingsmethode van de kluis. Bepaalde materialen, zoals papieren documenten, moeten in een kluis worden bewaard die minimaal 350 graden Fahrenheit kan weerstaan.

Digitale accessoires zoals USB-back-ups en harde schijven moeten worden bewaard in een kluis met een minimale classificatie van 150 graden. Voordat u een kluis koopt, moet u alles wat u binnen wilt bewaren, verzamelen, zodat u een beter idee krijgt van de maat die u nodig heeft.

Let ook op het vergrendelingsmechanisme. Cijfersloten zijn ouderwets maar nog steeds ongelooflijk effectief. Sleutelkluizen zijn uitgerust met een traditioneel slot en sleutel en zijn, net als combinatiesloten, meestal betaalbaar.

Veel moderne kluizen kunnen worden ontgrendeld met een vingerafdruklezer of digitaal toetsenbord: deze zijn misschien duurder dan combinatiesloten, maar het gebruiksgemak kan de moeite waard zijn, en als u een vingerafdruklezer gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw toegangscode vergeet.

Mobiele versie afsluiten