Reizen

Pieterpad route

Met de nieuwe lockdown regels is het moeilijk voor te stellen dat we straks ‘gewoon’ weer op vakantie kunnen. De pandemie lijkt het concept vakantie volledig te veranderen en de reisindustrie heeft het moeilijk met de gevolgen van de Corona-crisis. Niettemin wil de gemiddelde Nederlander er volgend jaar wel tussenuit. Misschien in eigen land, misschien in het buitenland. Niet te ver, want iedereen kan zich de beelden van gestrandde toeristen nog herinneren. Een pakket vakantie is leuk, maar vijf weken vast zitten in een all-in hotel wil niemand. 

Hoewel het niet de bedoeling is dat we vakanties plannen, zijn er toch mensen bezig met het plannen van een vakantie. Een wandelvakantie wel te verstaan. Afgelopen zomer zagen aanbieders van wandelvakanties al een welkome stijging in aanvragen. “Wij zijn afgelopen zomer gaan wandelen in Schotland en we willen het liefst aankomend jaar meer zien van het Verenigd Koninkrijk en Ierland”, vertelt Hans van Dongelen uit Stadskanaal. “Het begon tijdens de eerste golf bij mijn vrouw Hannie. Zij was verzot op de Netflix-serie The Crown. Een paar afleveringen spelen zich af in Schotland en zodoende wilde Hannie per sé een keer naar Schotland. Afgelopen zomer ging dat nog prima, maar het is voor volgend jaar natuurlijk wel even afwachten.” Het paar wandelde in Schotland de Great Glen Way. 

Voor aankomend seizoen willen Hans en Hannie het liefst The Dingle Way wandelen. “Ja, in Ierland.” bevestigt Hans. “Dat is het idee althans. Maar ja, weet jij het? Voor hetzelfde geld blijven we gewoon in eigen land en zoeken we hier een van de vele lange afstandswandelpaden uit. Dat scheelt ook weer een aantal heuvels. Hoe dan ook blijven we niet een heel jaar aan de keukentafel zitten. We begrijpen goed dat we nog niets mogen plannen, maar uitieindelijk zal de handrem er wel weer af gaan en mogen we toch iets verder kijken dan de rand van Stadskanaal.”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close