Wat kost een haartransplantatie?

Loop jij al een tijdje met het idee om een haartransplantatie uit te laten voeren, dan ben je absoluut niet de enige in Nederland. Kaalheid onder mannen is namelijk een groot taboe, wat eigenlijk zo snel mogelijk doorbroken moet worden. Zonder dat we het vaak door hebben, maken we kwetsende opmerkingen richting vrienden, die het vaak maar weglachen omdat ze zich anders een watje voelen. Toch hoef jij je hier helemaal niet voor te schamen, want er zijn ontzettend veel mannen die het erg vinden om kaal te worden. Gelukkig is hier tegenwoordig het nodige tegen te doen. Een haartransplantatie is bijvoorbeeld de manier om ervoor te zorgen dat je weer haar krijgt op plekken waar het nu niet meer groeit. Maar hoe gaat zoiets in z’n werk en niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kosten?

Hoe werkt een haartransplantatie?

Wanneer je met het idee loopt om te kiezen voor een haartransplantatie, dan is het goed dat je hier voldoende informatie over intwint. Het laten uitvoeren van een dergelijke transplantatie is namelijk niet zomaar iets en het is dus belangrijk dat je vooraf goed weet wat je ervan kunt verwachten en wat de eventuele resultaten zouden kunnen zijn. bij een haartransplantatie worden haarzakjes uit het zogeheten donorgebied gehaald. Dit is vaak op het achterhoofd. Deze worden vervolgens teruggeplaatst op de plek waar de haargroei weinig tot niets is. Wanneer dit is gedaan, kan het zijn dat er nog een behandeling nodig is, maar normaliter zou je de eerste resultaten mogen zien na ongeveer 6 tot 9 maanden. Zo hebben de haarzakjes rustig de tijd om in te nestelen en kunnen de haren beginnen te groeien.

Wat zijn de kosten?

De haartransplantatie kosten kunnen nog wel verschillen. Het is namelijk afhankelijk van welke techniek of er wordt gebruik en ook of er één of meerdere behandelingen nodig zijn. Het is dus afhankelijk van het aantal haarzakjes dat moet worden teruggeplaatst tezamen met het aantal behandeling. Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer een dag en dan worden er circa 500 haarzakjes geplaatst. De prijs voor een dergelijke ingreep licht tussen de 2.000 – 5.000 euro. bij 2.000 euro krijg je 500 haarzakjes en bij 5.000 euro zal het een veelvoud hiervan zijn.

Mobiele versie afsluiten