Fit & gezond

jn er verschillen in de kosten van diverse ooglaserbehandelingen?

Heb jij last van je ogen en wil je deze graag laten corrigeren, dan is het laten laseren van je ogen hiervoor een goede oplossing. Het grote voordeel van het laten laseren van je ogen, is dat je geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Omdat het voor velen best spannend is en ze willen weten hoe het allemaal in z’n werk gaat en wat de kosten ervan zijn, hebben we in dit artikel een aantal van deze zaken verder voor je uitgewerkt. Allereerst is het goed te weten wanneer je in aanmerking komt voor het laten laseren van je ogen en ten tweede wat de kosten zijn.

Wanneer laat je je ogen laseren?

Wanneer je iemand vraag wanneer of je de ogen kunt laten laseren, dan zal je in veel gevallen horen dat het gaat om het verwijderen van vertroebeling. Dat klopt in de basis ook, alleen zijn er veel meer mogelijkheden dan alleen dat. Om je een idee te geven zijn er meer dan 5 verschillende redenen om je ogen te laten laseren. Eén van de voornaamste is natuurlijk het corrigeren om zo geen bril of lenzen meer te hoeven dragen.

Hoe werkt een ooglaserbehandeling?

Voordat de ogen daadwerkelijk worden gelaserd, worden er eerst verdovende druppels in je ogen gedaan. Ook is het mogelijk dat je een spuit krijgt, als druppels niet mogelijk is. Daarna wordt er door middel van een laser een correctie aangebracht aan de bolling van je hoornvlies. Op deze manier kan het licht weer op de juiste manier naar binnen, waardoor je zicht weer is zoals vanouds. Uiteraard ligt een dergelijke ingreep veel complexer dan dat, maar dit is in een vogelvlucht hoe het gaat.

Wat zijn de kosten

De ooglaseren kosten kunnen per kliniek enorm verschillen. Het is daarom dus ook lastig aan te geven wat de kosten zijn. Wel moet je rekening houden met een prijs van tussen de 1.200 – 2.000 euro per oog. Omdat deze verschillen zo groot zijn, is het dus zeker de moeite waard om dit eens te gaan onderzoeken. Want wanneer je beide ogen laat laseren en dat scheelt je een paar honderd euro, dan kun je hier natuurlijk prima voor naar de andere kan van Nederland rijden.

Show More

Related Articles

Back to top button