Eten & drinken

De beste sushi Huisen

Een sashimi-stuk van vette zalmbuik die zo je keel binnenglijdt? Noem het een godsgeschenk, een culinaire ervaring die je eens in de tijd wil meemaken, een verslaving. Omdat ik, net als de rest van het  team, ons zowat arm eten aan sushi en alle uitlopers van de Japanse keuken, werd het hoog tijd voor een lijst met onze favoriete eetplekken van de stad. Chuka wakame, Wagyu, yakitori, zucchini tempura, gyoza; ondanks de bijna niet uit te spreken namen voor gerechten uit de Japanse keuken, is het verdomd lekker. En bij een zacht stuk tonijn tataki is – pardon de name dropping – een glas Hakushika Kuromatsu-sake, een glas Japanse whisky als de Suntori Chita (met één ijsblokje) of een Bloody Mariko-cocktail, onmisbaar. Van gastronomisch tafelen bij Sushi Huissen en liefhebben bij de afhaalsushi van Ooh my sushi in huissen. Skip voor eens en voor altijd de all-you-can-eat eetzalen; hollandsdagblad selecteert de beste plekken waar je moet zijn voor de meest verse Japanse vis-vlees-en vegangerechten van huissen.

Show More
Back to top button